Léto - Šrámek, Fráňa (Supraphon a.s., 2019)
FRÁŇA ŠRÁMEK (*19.1.1877 - †1.7.1952) Původní album DV 15099 s výňatky ze hry Fráni Šrámka "Léto" vydal Supraphon v roce 1960 - nyní tento titul vydáváme poprvé digitálně. Hlavním protagonistou hry o 3. dějstvích "Léto" je student Jan Skalníka jeho první milostné vztahy. Právě prožívá poblouznění ke své vzdálené tetě, spisovatelce Valče Peroutkovékterá zde tráví prázdniny se svým manželem. Jan Skalník zcela podléhá jejímu zralému kouzlu a nevšímá si citů své předešlé platonické lásky, mladinké vesnické dívky Stázky. Nudící se paní Valča je jeho galantností a pozorností unesena a užívá si ji, neboť její manžel si jí příliš nevšímá, je pohroužen do své práce a o manželčině věrnosti je přesvědčen neochvějně. Valča však netrpělivě čeká na příjezd básníka Chvojky a později s ním odchází, opouští svého manžela i nešťastného Jana. Jan je z jejího odchodu velmi nešťastný, ale z této "letní bouře" jej vyléčí láska upřímné Stázky.