Loupežnická historie - Grym, Pavel (Supraphon a.s., 2013)
Grymova Loupežnická historie, známá i z televizního zpracování, patří k tzv. pohádkám "naruby". Ze zdánlivě strašlivých lupičů, do jejichž zajetí upadne princezna Fňukajda, se vyklubou docela přijatelní strejdové, kteří se ne a ne své rozmazlené zajatkyně zbavit. Pohádce nechybí humor, umocněný skvělými hereckými výkony předních osobností herecké " staré gardy: Jana Pivce, Martina Růžka, Josefa Hlinomaze, Eduarda Cupáka, Bohuše Záhorského, Ireny Kačírkové, Jiřiny Jiráskové a dalších. Nechybějí ani písničky, k nimž hudbu složil šéf legendární "semaforské kapely" Ferdinad Havlík, který ji také se svým orchestrem nahrál. Loupežnická historie je jednou z perliček pohádkového archivu Supraphonu a ani po letech neztratila nic ze svého lesku.