Krása nesmírná - ruská, Lidová (Supraphon a.s., 2013)
Krása nesmírná - výbor ze sbírky ruských lidových pohádek, dnes již skutečně kultovní knihy, na kterou s láskou vzpomínají čtenáři dospělí a ke které přivádějí malé čtenáře znovu a znovu. Určitě všichni znají Babu Jagu, krásnou Vasilisu, Žabku, carevnu, Kostěje Nesmrtelného či Finista, jasného sokola. A také s košatou fantazií vyprávěné příběhy boháčů i chudáků, zdánlivě přihlouplých Ivanů, příběhy o chaloupkách na kuřích nožkách či s ploty z lidských kostí a lebkami se svítícíma očima. Pohádky, kde se hlubokými a temnými lesy prohánějí tajemní jezdci, mrtvé oživuje živá voda, pohádky plné kouzel a čar a kouzelných bytostí, pohádky s napínavým dějem. Na našem výběru najdete osm nejznámějších z nich v překrásné interpretaci výborných herců, jako byli Jiří Adamíra, Vlasta Fabianová, Eduard Cupák či Miloš Nedbal.