Mach a Šebestová na prázdninách - Macourek, Miloš (Supraphon a.s., 1996)
Kouzelné sluchátko Macha a Šebestové zařídí oběma žákům 3. B. bezvadné prázdniny. Udělá například kouzlo, v němž je Mach současně s rodiči u moře a zároveň se Šebestovou u dědečka a babičky. Nebo třeba zvětší blechu do velikosti mamuta. Dědečkovi pomůže splnit přání a dostane jej do pralesa. Ve všech dobrodružstvích si zařádí také Jonatán, protože bez něj nejsou žádné prázdniny těmi pravými, nádhernými, sluncem zalitými. Vypravuje Petr Nárožný.