Hurvínek a drak - Nepil, František (Supraphon a.s., 2014)
Jubilejní edice / S + H Františka Nepila Jubilejní edicí alba "Hurvínek a drak" si připomínáme nejen nedožité 85. narozeniny spisovatele Františka Nepila, ale i jeho dlouholetou úspěšnou spolupráci s Divadlem Spejbla a Hurvínka. Na novém kompilačním CD proto posluchači naleznou oblíbenou hru "Hurvínek a drak", ale také výběr z nejúspěšnějších "nepilovských" konverzací S + H a coby bonus dosud nevydanou popletenou pohádku "Spejbl, Hurvínek a Červená Karkulka". Nepilův smysl pro humor vždy skvěle rezonoval s tradicí S+H. Ve hře "Hurvínek a drak" byly vtipné dialogy a hra s pojmy dovedeny do velmi zajímavé absurdity. K popularitě této nahrávky přispělo i skvělé herecké obsazení. Vedle Miloše Kirschnera v rolích S+H se představili Vlastimil Brodský coby doktor Aspirin, Rudolf Hrušínský, František Hanus a Vladimír Hrubý jako tříhlavý drak, Sylva Sequensová coby otrávená princezna či Svatopluk Beneš v roli vždy věcného královského komorníka. Bonusová reedice jedné z klasických nahrávek S + H!