Hrabě Monte Christo - Dumas, Alexandre (Supraphon a.s., 2008)
Velkolepou vlastní dramatizaci klasického románu A. Dumase natáčel šéfrežisér Čs. rozhlasu Jiří Horčička řadu měsíců a dokončil ji v r. 1983. Hrají v ní tři desítky herců dvou generací a jejichvýkony odpovídají profesionalitě režiséra, který dnes patří mezi legendy (zemřel 27. 3. 2007). Nechybí bohatá scénická hudba (Vl. Truc a A. Palouček) i spousta zvukových efektů. Více než dvousetminutová zvuková realizace stále vyhledávané romantické literární předlohy patří k perlám zvukového archivu Supraphonu a dostává se do rukou posluchače konečně v nezkrácené podobě!