Oněgin byl Rusák - Dousková, Irena (Supraphon a.s., 2008)
Je rok 1982, Helenka Součková, hrdinka románu Hrdý Budžes, přesídlila z Ničína do Prahy, povyrostla a začala navštěvovat gymnázium Nad štolou. Její další osudy zveřejnila autorka Irena Dousková v knize nazvané Oněgin byl Rusák. První díl Hrdého Budžese proslavila Barbora Hrzánová nejprve na scéně příbramského divadla, posléze pak ve stejnojmenné nahrávce Supraphonu. Logicky je tedy pro pokračování bestseleru ve zvukovém vydání opět ideální představitelkou. Deníkový záznam života studentky v období normalizace připomíná plíživou nesvobodu sešněrované společnosti, kdy studentský nevinný žert mohl svému autorovi přivodit osudové problémy. Stejně jako v Budžesovi, je tíživá atmosféra doby tušena v pozadí. V popředí zájmu hrdinky jsou její milostné, rodinné a školní problémy, popisované supřímností a komickými detaily, jež si tolik získaly přízeň čtenářské i posluchačské veřejnosti. Drobné osobní vzpoury hrdinů příběhu, v naší současnosti již působící humorně, připomenou totalitu v celé její obludnosti. K ilustraci éry osmdesátých let přispějí i úryvky z dobových písní. Pokračování bestseleru Hrdý Budžes - normalizace, viděná s humorem a bez obalu!