Murtagh : world of Eragon - Paolini, Christopher, 1983- (Fragment, 2024)
Fantasy román doplňuje slavnou sérii Odkaz Dračích jezdců a odehrává se rok po událostech z předchozího dílu Inheritance. Pro Dračího jezdce Murtagha a jeho draka Trna už není na světě bezpečno. Zlý král byl svržen a z nich se stali vyděděnci. Po celé zemi se navíc začínají šířit zvěsti o pukající zemi a zápachu síry, který se vznáší ve vzduchu. Zdá se, že ve stínech Alagaësie se skrývá cosi zlého. A tak začíná epická cesta do známých i neprobádaných krajů, kde budou muset Murtagh a Trn použít všechny zbraně ze svého arzenálu, aby našli a přelstili tajemnou čarodějnici. Čarodějnici, která je mnohem mocnější, než se zdá. Nakladatelská anotace.