Přemohla jsem hněv a nenávist : co mě naučila Osvětim o síle lásky - Hanan, Rachel, 1929- (Vyšehrad, 2024)
Dramatické životní osudy ženy, která byla jako patnáctiletá deportována do koncentračního tábora Osvětim; přežila peklo nacistických táborů a na jaře 1945 se dočkala osvobození. Roku 1947 odešla do Izraele, kde nalezla nový domov.