Příběhová próza ze života mládeže v období zlomu - Hrdličková, Marcela (Opera Facultatis philosophicae Universitatis Masarykianae = Spisy Filozofické fakulty Masarykovy univerzity,, 2023)
Autorka reflektuje proměny literárního žánru pro mládež po roce 1989 do počátku 21. století v České republice a zkoumá vývojové tendence knih i fenomén young adult fiction, který začíná stále výrazněji ovlivňovat domácí knižní trh.