Trpaslíci - Heitz, Markus (Fantom Print, 2024)
Proslavili se v Tolkienově Pánu prstenů – kdo by neznal Gimliho soupeření s Legolasem o co největší množství zabitých skřetů? Ano, řeč je o trpaslících. Malí vzrůstem, velcí srdcem. Většinou byli popisováni jako komické figurky, vděčný cíl různých vtípků a žertů. Ale žertovat na účet Boïndila nebo jeho dvojčete Boëndala se nedoporučuje. Své válečné sekery ovládají s takovým umem, že tlupa skřetů je pro ně jen malým předkrmem před pořádnou bitvou. Skrytou zemi však ohrožuje daleko větší nebezpečí než tlupy skřetů. Zradou padla Kamenná brána a do Skryté země vstoupili temní alfové. Mají sličné tváře, ale místo očí černé bezedné studny… Alfové si berou životy svých obětí a Mrtvá země si bere jejich duši. Není záchrana Skryté země příliš velký úkol pro malého trpaslíka? Najděte odpověď na stránkách této knihy a vydejte se spolu s Tungdilem vstříc největšímu dobrodružství svého života…