Osud trpaslíků - Heitz, Markus, 1971- (Fantom Print, 2024)
Oblíbená fantasy série Trpaslíci dostala na nátlak čtenářů k původním třem dílům ještě čtvrtý. Od Tungdilova zmizení uběhlo již 250 cyklů a do už tak nevlídného světa se snaží ještě vpadnout zlo ze severu. Velkým překvapením je pro bojující trpaslíky, na které se valí z průsmyku horda nestvůr, že je vede dávný přítel a ztracený bojovník Tungdil Zlatoruký. Ale Tungdil už není tak docela tím, čím byl dřív. Dvě stě let válek, lstí a dobrodružství z něj udělalo velice schopného, ale i bezectnějšího bojovníka s novou temnou zbrojí. Trpaslík je považován pouze za dvojníka vytvořeného silami zla, ale jaká je skutečnost a oč Tungdil vlastně usiluje, může být nakonec pro všechny nečekaným překvapením.