Návrat trpaslíků, kniha 1 - Heitz, Markus (Fantom Print, 2024)
Nejotrlejší válečníci ve fantasy jsou zpět! Skrytá země je o stovky cyklů starší, dávné hrdinské činy se staly námětem legend a život jde dál. Trpaslík Goïmron se živí jako gemmarius, ale jeho skutečnou vášní je historie – každý útržek o slavné minulosti trpasličích kmenů, každý záznam a artefakt si zaslouží místo v jeho sbírce. Jeho největším snem je vydat se zkoumat historické prameny za učenci do Enaika, zatím ale může leda hledat poklady v krámku s kuriozitami. A právě při jednom takovém nákupu Goïmron nečekaně narazí na ručně psané záznamy o osudech samotného Tungdila Zlatorukého. Záznamy tak detailní, že je musel opravdu sepsat Tungdil osobně. A přestože by Goïmrona a hrdinného trpasličího velikána mělo dělit celé milénium, poslední záznam v deníku údajně vznikl nedávno. A tak se Goïmron rozhodne, že Tungdila najde. To ovšem ještě netuší, do jakých intrik se on a jeho společníci při svém hledání zapletou a s jak mocnými nepřáteli se střetnou. Co by to ale byli za trpaslíky, kdyby je vrozená tvrdohlavost nehnala vstříc i těm největším výzvám?