Mach a Šebestová na cestách - Macourek, Miloš (Supraphon a.s., 2000)
Trojice tvůrců Macourek, Born, Nárožný se opět sešla u dalších příběhů žáků 3.B. Tentokrát se Mach se Šebestovou, psem Jonatánem a kouzelným sluchátkem dostanou do nejvzdálenějších míst na zeměkouli. Navštíví severní pól, v Paříži zachrání tetu Vilmu, vykoupou se v Amazonce, závodí v Africe s kouzelníkem, hledají ztraceného v Jonatána v Austrálii, navštíví Hollywood a potápějí se u Havajských ostrovů, kde vyloví vynález, který málem způsobí velký převrat ve školství. Po příbězích Mach a Šebestová, Mach a Šebestová na prázdninách, Mach a Šebestová za školou, vycházejí další vtipné historky nápaditých a odvážných dětí, osobitě interpretované Petrem Nárožným.