Krkonošská pohádka - Šimková, Božena (Supraphon a.s., 2000)
Jedním z nejúspěšnějších televizních večerníčků natočených v posledních desetiletích je Krkonošská pohádka Boženy Šimkové. Autorka a scénáristka se mohla ke svému dílu přihlásit až v roce l990, protože v letech totality patřila mezi tvůrce, jež byli takzvaně "na indexu". Z téhož důvodu vyšla knižní verze Krkonošské pohádky až v letech devadesátých a dočkala se už několika reedic. Prvních pět pohádek podle přepracovaných TV scénářů Krkonošské pohádky /na trhu audionosičů je "falešná" Krkonošská pohádka, která má s televizními večerníčky společný pouze název, jména postav a zavádějící "večerníčkovské" fotografie na obalu/ teď nabízí ve zvukové podobě edice mluveného slova Supraphonu. Snímek byl natočen s Hanou Maciuchovou /Anče/, Jaroslavem Satoranským /Kuba/, Bronislavem Polozckem /Trautenberk/, Petrem Kostkou /hajný/ a Jiřím Klemem /Krakonoš/. Text doplňuje "televizní" hudba Vadima Petrova. Titul je velkorysou dramatizací původní předlohy a nezklame nejen malé posluchače, ale ani rodiče - pamětníky.