Tak pravil Bhagavan Nitjánanda - Nitjánanda, Bhagavan (Nakladatelství NOOS s.r.o., 2013)
Bohužel existuje pouze málo autentických zdrojů o učení a životě jednoho z největších duchovních mistrů minulého století, kterým nepochybně Bhagavan Nitjánanda byl. Jeho duchovní vliv, který stále pociťuji, je mi nejen duchovní inspirací, ale zejména živým poznáním, které je mi nevyčerpatelným zdrojem blaženosti a uspokojení. Je jedním z mých mistrů, kteří mě provázejí na stezce, kterému vděčím za vše, oč má cenu usilovat.Když jsem se začal seznamovat s dostupnými zdroji o učení a životě Nitjánandy, ukázal mi Jirka Vacek malou knížečku s jeho učením v angličtině Thus Spake Bhagavan Nityananda, kterou vydali v roce 1982 v Indii. Byla jediným v té době dostupným zdrojem o Nitjánandovi, který se podařilo Jirkovi sehnat. Autor knížky Šrí Murthi uvádí, že se jedná o výtah z původního zdroje Čidákáša Gíty. Osobně mi podáním i obsahem přijde tento text dost rozdílný od existujících anglických verzí Čidákáša Gíty. Abych zpřístupnil tento text hledajícím u nás, přeložil jsem jej volně v podobě tohoto skripta. Je dalším střípkem učení tohoto velkého siddhy, který jinak po sobě nezanechal žádný systematický rámec praxe ani učení, ale učil výhradně vnitřním vyzařováním a přímým vedením svých žáků.