Mach a Šebestová v historii - Macourek, Miloš (Supraphon a.s., 2002)
V nahrávce, která rychle následuje první knižní vydání, se v dalším pokračování příběhů dvou proslulých žáků 3. B můžeme zaposlouchat do jejich nových úžasných a neslýchaných dobrodružství. Díky kouzelnému sluchátku prožívají Mach se Šebestovou co se jimzlíbí, cestují tedy v čase. Ocitnou se ve starověkém Řecku, Šemíka a Horymíra vezmou ze starodávného Vyšehradu do Chuchle na dostihy, seznámí se s Napoleonem, s malým Mozartem a dokonce zachrání Karla IV. před lotry, Horáčkem a Pažoutem. Fantazie tvůrce, Miloše Macourka, je bezbřehá, jeho vtipnost dosáhla mistrovských vrcholů. Petr Nárožný završil tento skvost kongeniálním přednesem. Když cestovat do minulosti, tak jen s kouzelným sluchátkem.