Rákosníček a počasí - Kincl, Jaromír (Supraphon a.s., 2001)
Po úspěšném prvním dílu pohádek o vodním skřítkovi Rákosníčkovi z rybníku Bračálníka vychází díl druhý - Rákosníček a počasí. Natočil jej stejný tvůrčí tým: vypravěčkou je Jiřina Bohdalová, scénickou hudbu napsal a se svým orchestrem nahrál Václav Zahradník, režii snímku měl Tomáš Vondrovic. Obal zdobí postavička Rákosníčka, kterou pro televizní animovaný večerníček vytvořil výtvarník a režisér Zdeněk Smetana. Titul textově vychází ze stejnojmenné knížky, kterou vydalo nakladatelství Albatros. Pro příštírok připravuje Supraphon třetí díl Kinclova pohádkového vyprávění s názvem Rákosníček a hvězdy.