Bylo nás pět - Poláček, Karel (Supraphon a.s., 2001)
Slavný román Karla Poláčka proslul v šedesátých letech dnes již legendární interpretací Františka Filipovského. Původně rozhlasovou nahrávku vydává Supraphon v novém, rozšířeném vydání. Příběh rošťáren party chlapců, vyprávěný jedním z nich, malým Petrem Bajzou, známe také z televizní adaptace. Na tomto CD a MC ožívají postavy malého města, dospělí i děti, napsané s pravdivostí, citem a typicky poláčkovským humorem. Všichni ti hoši, co spolu mluví, chodí do houslí, tajně se kradou do biografu, do cirkusu, pořádají bitvu s Habrováky, zlobí své rodiče, strýčky a tety, jsou v podání Františka Filipovského opravdovými živoucími bytostmi. Při poslechu této nahrávky se náš požitek z této nesmrtelné knihy jen znásobí.