Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko - Vorlíček, Václav (Supraphon a.s., 2002)
Scénář Miloše Macourka a Václava Vorlíčka ke stejnojmennému filmu, převyprávěný Pavlem Sýkorou, je podkladem pro vyprávění Petra Nárožného. Ten je již neodmyslitelným interpretem podivuhodných příhod žáků III. B., kteří vlastní kouzelné sluchátko, plnící každé přání. V tomto vyprávění se na vlastní přání ocitnou Mach se Šebestovou v našem skutečném světě. Prolezou obrazovkou do rodiny Řeháčkových a s pomocí kouzelného sluchátka konají zázraky. Ocitnou se v Číně, vykouzlí neandrtálce, přemění psa Jonatána v tatínka s kloboukem , unesou savojskou královnu a podobně. Sluchátko však postupně ukradnou nejrůznější žádostivci jeho fantastické moci. V rukách Horáčka s Pažoutem a zlého Rykla se stane sluchátko přímo nebezpečnou zbraní. Ale všechno nakonec dobře dopadne díky psovi Jonatánovi. V podání Petra Nárožného ožívá příběh s nevídanou lehkostí, barvitě a s vtipem, s nímž interpretuje všechny postavy filmového příběhu.