Hurvínek na dvoře lucemburském - Štáchová, Helena, 1944-2017 (S+H v českých dějinách, 1998)
Hurvínek s Máničkou se tentokrát přenesou do doby Lucemburské a s nimi se pobaví a trochu poučí o době Karla IV. a Václava IV. i malí posluchači.