Venuše a Adonis - Shakespeare, William (Supraphon a.s., 2010)
Děj básně Williama Shakespeara Venuše a Adonis je založený na pasážích Ovidiových Proměn. Venuše touží po krásném ale smrtelném Adonisovi, který se zatím zajímá spíše o lov než o lásku, Venuše jej varuje před lovem dravých zvířat, Adonis však její varování ignoruje a je zabit kancem. Recitují Ilona Svobodová a Milan Friedl