Dva Robinsoni - Verne, Jules, 1828-1905 (Knihy Omega. Classic, 2023)
Robinsonáda mladého bohatého Američana a jeho učitele tance se odehrává na ostrůvku jihozápadně od San Franciska. Při plavbě na zkušenou jejich loď ztroskotá a oba si musí zajistit obživu, vybudovat obydlí a bránit se proti dravé zvěři. Nečekaný závěr vysvětlí všechny potíže.