Pět klíčů k Blaníku - Tymich, Jaroslav, 1980- (Historický román (MOBA), 2024)
V malém hradišti na břehu Otavy vzniká tajemný plán na ochranu českých zemí... Po zavraždění knížete Václava je mladý Radim poslán do bezpečí z Prahy na venkov. Zde se musí nejen naučit starat sám o sebe, najít své místo v pro něj úplně novém světě, ale také najít cestu ke svému mrzoutskému dědečkovi. Postupně vyjde najevo, že Radimův děd je součástí tajného plánu, který má co dělat s tajemným kopcem Blaníkem, se ztraceným zlatým pokladem, ale také se zavražděným knížetem Václavem. Bude mít Radim dost sil na to, aby ochránil dědovo hradiště a zároveň aby dokončil plán, který přesahuje vše, co si do té chvíle dovedl představit? Nakladatelská anotace.