Zapomenutý komunista Rudolf Marcián - Sýkora, Petr, 1960- (CPress, 2024)
Životní osudy, politická dráha a vražda krajského tajemníka v Olomouci Rudolfa Marciána v kontextu s politickým vývojem Československa na počátku padesátých let minulého století.