Dobrodružství medvídka Paddingtona. - Holková, Nela, 1986-; Bond, Michael, 1926-2017 (Egmont, 2024)
Knížka s obrázky z animovaného filmu vypráví o tom, co dělá medvídek Paddington po celý rok. Na jaře hlídá kuřátka, která se mají klubat z vajíček, v létě se zúčastní sportovního dne Brownových, na podzim chytá padající listí pro splnění tajného přání a v zimě musí najít ztracenou čepici od tety Lucy.