Národní opruzení. - Meixnerová, Karolína, 1993- (CooBoo, 2024)
Román, který navazuje na knihu Národní opruzení: Konec dobrý, všechno dobré. I zde se autorka odvažuje zajít za hranice faktů ze školních učebnic. Historii přepsat nelze, ale naše fantazie umí zázraky. Pokračování hitu Národní opruzení. Konec dobrý, všechno dobré. Ale osud hrdinů Národního opruzení prvním dílem zdaleka neskončil. Tentokrát se musí popasovat s mocnostmi, které požírají lidskou mysl i duši. Je třeba se opět setkat ve stejný čas na jednom místě a bok po boku se postavit zlu. Ale jak, když Havlíček trčí v Brixenu, Johanka přišla o rozum, Božena se vzdala práva na štěstí a Tyl má co dělat, aby uživil své dvě ženy? Podaří se Nerudovi zlomit prokletí a udržet všechny naživu? Nakladatelská anotace.