Toulky nejen železniční minulostí - Schrötter, Josef, 1949- (CPress, 2024)
Historie kolejové dopravy a vizuální pocta tvorbě grafika Jiřího Boudy, jež nezaměnitelným stylem vypráví příběh železnice v českých zemích. V roce 2015 zemřel přední český malíř a grafik Jiří Bouda. Velká část jeho bohatého životního díla se týkala železnice a v jeho obrazech a grafikách se skrývá skutečná poetika s dokonalým citem pro detail. Vydejte se na poučnou i malebnou exkurzi do historie naší kolejové (i jiné) dopravy. Nakladatelská anotace. Kráceno.