Léky smutných - Gotthard, Pavel, 1987- (Host, 2013)
David je student žurnalistiky, který žije v malém pronajatém bytě se svou přítelkyní Pavlou. V poslední době však dochází mezi nimi k vážnému citovému ochlazení. Pavla se vrací k Davidovi jen zřídka, s kruhy pod očima, unavená a vyčerpaná. Na všechny Davidovy otázky, týkající se jejího stavu, odpovídá vyhýbavě a nesouvisle. David se proto rozhodne Pavlu sledovat a pátrání ho dovede k opuštěnému a zchátralému hotelu u brněnské přehrady, v němž se schází poněkud záhadná skupina mladých lidí. Brzy zjistí, že Pavla patří k vyznavačům podivné hry, která jejich aktéry pomocí vydatného používání hypnotických léků přenáší do imaginárního světa. Zde se jako příslušnící armády Království, bojujícího proti Paktu, stávají účastníky jakési fiktivní středověké bitvy, jejímž cílem je dobýt a obsadit strategicky významné opatství. Protože David nechce Pavlu ztratit, přihlásí se do hry také. Vstoupí tak na značně nejisté halucinační území, kde se pozvolna stírá hranice mezi realitou a fantazií. A člověk, který tuto křehkou hranici neodhadne, se náhle ocitne v síti až paranoidních představ, jež mohou za určitých okolností způsobit i jeho smrt.