Zpovědi - Minato, Kanae, 1973- (Vendeta, 2024)
Psychothriller oceňované japonské autorky o učitelce, která zjistí pravdu o tragické smrti své čtyřleté holčičky a rozhodne se pro pomstu. Manami zemřela. Ale nebyla to nehoda. Manami byla zavražděna. A její vrahové jsou mezi vámi. Poté, co Júko Moriguči, třídní učitelka 7.B základní školy S, zrušila své zasnoubení, se jejím jediným štěstím stala její čtyřletá dcera Manami. Ta ale tragicky zemřela na školním pozemku, a tak se Júko rozhodla ze školy odejít. Nejdříve si její žáci ale musí vyslechnout její zpověď. Vypráví příběh, který vyvrací vše, co si mysleli, a uvádí do pohybu svou ďábelskou pomstu. Tou ale román Zpovědi teprve začíná. Matka oběti, rodina vraha, spolužačka či vrah osobně, ti všichni vyprávějí o událostech několika měsíců a postupně odkrývají šokující okolnosti jedné tragédie a jejích následků. Spravedlnost, trest, zoufalství, mateřská láska a konfrontace jedné učitelky s jejími žáky, která navždy změní jejich životy a ohrozí bezpečí celé školy. Nakladatelská anotace.