Rebel Moon. - Castro, V., 1979- (Fobos, 2024)
Sci-fi román odehrávající se na měsíci v jedné z mnoha kolonií. Když mírumilovnou kolonii na měsíci v jednom z nejzazších koutů vesmíru ohrozí armády tyranského regenta Balisaria, stane se Kora, tajuplná cizinka žijící spolu s vesničany, jejich nejlepší nadějí na přežití. V blížící se bitvě mohou přijít doslova o všechno. Kora musí najít schopné bojovníky, aby se po jejím boku pokusili o nemožné - vzdorovat Mateřskému světu. Shromáždí malou bandu válečníků - vyvrhelů, povstalců, rolníků a válečných sirotků z rozmanitých světů, které spojuje touha po vykoupení a pomstě. Nakladatelská anotace. Kráceno.