Terorista - Pešta, Mikuláš, 1988- (Detektivky a thrillery (Vyšehrad), 2021)
Román s rysy thrilleru a detektivního románu vypráví příběh mladého muže sympatizujícího s extrémní pravicí v současné České republice, který má plán, jak skoncovat s vlivem liberálů a levicových neziskovek. Terorista vypráví příběh mladého muže sympatizujícího s extrémní pravicí v současné České republice. Hlavní anti-hrdina je frustrován stavem společnosti a tím, co vnímá jako úpadek civilizace pod taktovkou levicových liberálů a neziskových organizací. Pod vlivem svého politického guru se rozhodne osobně angažovat v boji a vypracuje důmyslný dlouhodobý plán. Hodlá vstoupit do jedné z významných neziskovek, kterou vnímá jako původce zla, získat si důvěru ostatních členů, a nakonec jménem oné neziskovky vykonat teroristický útok. Hodlá tím vyburcovat společnost a poukázat na domnělá nebezpečí levicového aktivismu. Kniha využívá autorovy znalosti prostředí politického extremismu. Jak se děj hýbe kupředu a hlavní postava se blíží k vykonání atentátu, příběh získává rysy thrilleru a detektivního románu - ovšem z pohledu zločince. Nakladatelská anotace.