Kvantová revoluce : jak kvantové počítače změní svět - Kaku, Michio, 1947- (Střed (Prostor) ;, 2024)
Autor zve čtenáře na objevnou cestu za kvantovou výpočetní technikou, jež slibuje bezprecedentní nárůst výpočetního výkonu a umožní tak nevídaný pokrok ovlivňující snad všechny aspekty našeho každodenního života. Doba mikročipů se blíží ke konci. Jak se tranzistory zmenšují bezmála do velikosti atomu, fenomenální růst výpočetního výkonu se nevyhnutelně zhroutí. Tato změna však předznamenává zrod nového revolučního typu kvantového počítače. Kaku předpovídá, jak kvantové počítače posunou hranice lidského poznání a jak budou pracovat s využitím stejných atomových sil, které stvořily vesmír. Nakladatelská anotace. Kráceno.