Milionář na cestách - Verne, Jules, 1828-1905 (Podivuhodná putování, 2022)
Příběh několika Francouzů v Alžíru, kde má být uzavřen smluvený sňatek mezi francouzským mladíkem a v Alžíru žijící Francouzkou. Román vypráví příběh dvou bratranců, Jeana Taconnata a Marcela Lornanse, kteří cestují lodí z Cette (druhý největší francouzský přístav ležící poblíž Montpellier) do Oranu v Alžírsku, aby kvůli svým finančním problémům vstoupili do sedmého regimentu Afrických střelců. Na palubě se setkávají s manželi Désirandellovými a jejich synem Agathoklesem, kteří se rovněž plaví do Oranu. Agathokles se tam má setkat s Louisou Elissanovou, s níž má domluvený sňatek. Trojici doprovází rodinný přítel, bohatý průmyslník Clovis Dardentor. Nakladatelská anotace. Kráceno.