Řeka zázraků : povídky psané zralou rukou čerstvého padesátníka - Kořen, Vladimír, 1973- (Kazda, 2024)
Sbírka rozmanitých, autobiograficky inspirovaných povídek novináře a regionálního politika. Dvanáct povídek Vás jako řeka provede padesáti lety života. Mění se kulisy, lidé i pocity. Příběhy se rodí mezi domy lázeňských Teplic, mezi horami Českého středohoří, mezi skalami kokořínského a řepínského dolu. Projdete se velínem zpravodajství České televize i kanceláří říčanské radnice. Zažijete jízdu oranžovým trabantem nebo červenou škodovkou včetně nesčetných nehod. Dotknete se významných okamžiků naší historie od vítězství českých hokejistů v Naganu po útok na mrakodrapy v New Yorku. Ale budete také u narození čtyř dětí a též u mužského porodu. Zažijete drama šachových i životních partií. Hlavně se ale budete procházet po břehu nádherné řeky Ohře, která se během padesáti let osudově mění. Své příběhy si najdou maminky, babičky, rybáři, milovníci a ochránci přírody, šachisté, vášniví čtenáři i poklidní sběratelé poštovních známek. Nakladatelská anotace. Kráceno.