Tíha viny - Hjorth, Michael, 1963- (Host, 2024)
V osmém případu policejního psychologa Sebastiana Bergmana se začne jeho pracovní a osobní život čím dál více proplétat, vyšetřování se stává osobním. Vanja Lithnerová bojuje o záchranu svého oddělení, ovšem pověst kriminalistického týmu utrpěla poté, co byl jeden z jeho členů odhalen coby sériový vrah. Zatímco se všichni snaží obnovit vzájemnou důvěru, na prasečí farmě u Västeråsu je nalezena zavražděná starší žena. Vše nasvědčuje tomu, že zločin byl spáchán se zvláštním záměrem: upoutat pozornost kriminálního psychologa Sebastiana Bergmana. Sebastian v průběhu let pomohl kriminálce vyřešit hned několik případů, ale po nedávných událostech je z něj persona non grata. Nikdo si není jistý, co jeho návrat do týmu způsobí. Mezitím je jeden jeho bývalý klient nalezen mrtvý. Sebastianem tato skutečnost otřese, jelikož k sobě měli blízko a spojovala je dávná tragédie. Nakladatelská anotace. Kráceno.