Smrt v Praze : atentát na Reinharda Heydricha - Haasis, Hellmut G., 1942-2024 (Dokumentární próza, 2024)
Místo atentátu v dějinách čs. zahraničního i domácího odboje. Jeho příprava, průběh i důsledky. Literatura faktu. Podrobný popis událostí je uveden pokusem o psychologický portrét osobnosti zastupujícího říšského protektora.