Ztracené léto - Pavic Lundberg, Victor, 1987- (Host, 2024)
Volné pokračování detektivní série švédského autora s hlavním hrdinou Loanem Bergmanem. Momentálně se Loe chystá na zaslouženou dovolenou. Bohužel se ale v jeho rodném kraji stane tragédie a tak jde vše nepodstatné stranou. Stockholm ochromují letní vedra a novinář Loa Bergman se chystá na zaslouženou dovolenou. Když však v Mariestadu beze stopy zmizí mladá žena, je nucen zrušit všechny své plány a vrátit se do rodného kraje. Mezitím jeho kolegyni Danijelu Mirkovičovou postihne soukromá tragédie, díky níž má čas věnovat se podobnému případu. Ovšem kauzu se za třicet let nepodařilo vyřešit a Danijela si nedělá naděje, že by její pátrání něco přineslo. Zatímco Loa je při svém vyšetřování v rodném kraji konfrontován se vzpomínkami na dětství, Danijela skutečně objeví klíčové detaily, které policii kdysi zcela unikly. Nakladatelská anotace. Kráceno.