Dva v šinkansenu - Machytková, Marie (CPress, 2024)
Román pro ženy inspirovaný autorčinými zážitky na cestě po Japonsku, kterou podnikla se svým přítelem. „Kdyby bylo Tokio chlap, vezmu si Tokio,“ říkávala Marie, beznadějně zamilovaná do všeho japonského. Pak ale potkala Ondru, který se s ní do Japonska vydal. Ona je extrovertní novinářka, která jede objevovat nové tváře svého bývalého domova. On introvertní inženýr, který vůbec netuší, co ho s ní čeká. Jedno je ale jisté: bude pršet. Nastává totiž období dešťů. Nasedněte na šinkansen a vydejte se na dobrodružství prosáklé japonskou kulturou, láskou a dešťovými kapkami! Nakladatelská anotace. Kráceno.