Tajemství Wilhelma Storitze - Verne, Jules, 1828-1905 (Knihy Omega. Classic, 2021)
Dobrodružný román od francouzského klasika, odehrávající se během 2. poloviny 18. století. Alchymie a tajemno již dlouhá léta patří mezi oblíbená témata mnoha čtenářů. V tomto románu rozhodně nepřijdou zkrátka, neboť právě alchymie zde hraje velmi podstatnou roli. A to v podání Wilhelma, syna zemřelého věhlasného alchymisty Otty Storitze. Wilhelm po svém otci zdědil recepturu na kapalinu, jejíž požití učiní člověka neviditelným. Účinek této řídké tekutiny je trvalý, pokud není požita druhá látka, která působení první zruší. Tuto látku chce Wilhelm využít pro získání Myry Roderichové, která ovšem miluje inženýra Henriho Vidala. Nakladatelská anotace. Kráceno.