Zvěrolékař mezi nebem a zemí - Herriot, James, 1916-1995 (Jota, 2024)
Třetí pokračování příhod a příběhů ze života anglického venkovského veterináře. Počátkem 2. světové války narukoval autor dobrovolně k letectvu a při výcviku a nezvyklé činnosti bolestně postrádá známé prostředí yorkshireských farem i práci, které rozumí a kterou miluje. Vojenské zážitky se proto neustále prolínají se vzpomínkami na zajímavé případy z dřívější praxe a na blízké lidi z působiště, kam se hodlá co nejdříve vrátit.