Toulavé boty - Kouba, Josef (TZ-one, 2024)
O autorovi. Ne nadarmo jej přátelé nazývají \"Pepa světoběžník\". Mají k tomu patřičný důvod. V průběhu velmi pestrého  života vystřídal mnoho měst a vykonával mnohá zaměstnání. Byl jezdec dostihových koní, dřevorubec, číšník, kočí, montér výškových staveb, vedoucí rekreačního zařízení, umývač oken, čistič koberců, stavební dělník, vedoucí restaurace, v závěru i úspěšný podnikatel. V povídkách vypráví s nádechem humoru, možná i se slzou v oku o svých cestách, o lidech, ženách, koních, pejscích i neuváženém odchodu do Kanady.