Seminář - Strandberg, Mats, 1976- (Fobos, 2024)
Román Seminář je krvavý thriller o nejhorším teambuildingu všech dob. Pojednává o lidech, se kterými trávíme většinu našeho bdělého času, ale které jsme si sami nevybrali: o našich kolezích. Nefunkční skupina zaměstnanců obecního úřadu se na svém semináři stane cílem pomstychtivého zabijáka. Teď se musí naučit skutečně spolupracovat - pokud chtějí přežít. Skupina zaměstnanců odboru místního rozvoje přijíždí do malebné chatové osady na břehu Uhlířského jezera, aby zde uspořádala seminář o kontroverzním projektu, který vzbuzuje velké vášně jak mezi místními obyvateli, tak mezi samotnými zaměstnanci. Účastníci semináře netuší, že je z druhého břehu jezera někdo pozoruje. Někdo, kdo touží po pomstě. Když padne tma, začnou jeden po druhém mizet. Prostřednictvím schopnosti Matse Strandberga zalézt svým románovým postavám pod kůži před námi současně vyvstává obraz Švédska v jeho proměnách. Nakladatelská anotace. Kráceno.