Utonulý kraj - Lloyd-Jones, Emily (Host, 2024)
Fantasy příběh americké autorky vypráví příběh Mer, dívky, která má kouzelné schopnosti. A o ty právě jde místnímu kralevici, který díky jejímu umu usiluje o ovládnutí světa. Osmnáctiletá Mer už jako dítě zjistila, že má kouzelné schopnosti a umí ovládat vodu. Zvěsti o jejím nadání se donesly k uším dobyvačného kralevice, který nakonec dívku násilím získá do svých služeb a využívá ji jako nástroj k dosažení svých mocenských cílů. Mer se však jeho nevybíravé způsoby z duše protiví, a jakmile se jí naskytne příležitost, z kralevicova hradu uprchne. Jenže teď se musí doživotně ohlížet přes rameno a žít ve strachu, že ji vojáci vypátrají. Jednoho dne vyhledá Mer bývalý učitel a předloží jí plán, jak by za pomoci jejích magických schopností mohli proradného kralevice svrhnout z trůnu. Nakladatelská anotace. Kráceno.