Oko - Minier, Bernard (Albatros Media Slovakia s.r.o., 2023)
V horách, v ústraní od sveta, žije kultový režisér hororových filmov Morbus Delacroix. Meno, ktoré medzi študentmi filmových škôl spôsobuje ošiaľ. K jeho fanúšikom patrí aj Judith Tallandierová a Delacroix prekvapivo súhlasí, že jej poskytne rozhovor. V rovnakom čase na nemocničnom lôžku v Toulouse nájdu mŕtveho experta na špeciálne efekty. Môže súvisieť jeho vražda s posledným Delacroixovým filmom, ktorý sa nikdy nepremietal? Pre Martina Servaza je to možno najväčšia záhada jeho kariéry.