Piate ročné obdobie - Jemisinová, N.K. (Albatros Media Slovakia s.r.o., 2024)
Takto sa skončí svet... Naposledy. Essun, obyčajná žena z malého mesta, zistí, že jej manžel brutálne zavraždil ich syna a uniesol dcéru. V ten istý deň padne mocná ríša Sanze a väčšina jej obyvateľov umrie pre pomstu šialenca. Navyše sa v srdci rozľahlého kontinentu Nehybnosť objaví červená prasklina a chrlí do vzduchu toľko popola, že môže zatemniť oblohu na celé storočia. Essun sa vydáva po stopách manžela cez umierajúcu krajinu a je ochotná zničiť aj celý svet, len aby dcéru zachránila.