Eldest - Paolini, Christopher (Albatros Media Slovakia s.r.o., 2024)
Eragon cestuje so svojou dračicou Zafirou do elfského mesta Ellesméra, aby podstúpil výcvik v čarovaní a v boji, životne dôležitých zručnostiach Dračieho jazdca. Stráca však istotu, nevie, komu môže veriť, a osud kráľovstva, v ktorom temná ruka kráľa Galbatorixa hrdúsi akýkoľvek vzdor, leží aj naďalej v jeho rukách…