Naše divoké dědictví : jak nás ovládají instinkty a co to znamená pro naši budoucnost - fascinující pohled na lidský život v harmonii s přírodou - Wohlleben, Peter, 1964- (Kazda, 2024)
Německý autor knih o přírodě přichází s vhledem do skryté přirozenosti člověka. Není snad člověk korunou stvoření, nejdokonaleji vyvinutou bytostí na této planetě? Jak je možné, že navzdory svému poznání ničíme Zemi, a tím i základní podmínky pro vlastní život? Peter Wohlleben přináší překvapivé i poučné odpovědi a ukazuje, že pro nás platí stejná pravidla hry jako pro všechny ostatní živé tvory, totiž že podléháme nadvládě instinktů. Nakladatelská anotace. Kráceno.