Co sova ví : nové poznatky o nejtajemnějších ptácích světa - Ackerman, Jennifer, 1959- (Kazda, 2024)
Publikace informuje o říši dravých nočních ptáků s řadou aktuálních poznatků o chování a biologii sov. Sovy poutají pozornost lidí po staletí. Naše fascinace těmito uhrančivými ptáky byla poprvé doložena před více než 30 000 lety na jeskynních malbách v Chauvet v jižní Francii. Náš obdiv k sovímu obličeji s lidským výrazem, tichému letu a nočnímu způsobu života neutuchá a dnes sovy napříč kulturami vnímáme jako symbol moudrosti a intuice. Přestože známe více než 270 druhů, které žijí na všech kontinentech kromě Antarktidy, je jejich studium mnohem obtížnější než v případě jiných ptáků. Nakladatelská anotace. Kráceno.