Poupátka - Lehečková, Hana D., 1990- (Tvář (Vyšehrad), 2021)
Román zpracovává téma sexuálního zneužívání dětí. Jedenáctiletá dívka, která nenachází uspokojivé mezilidské vztahy ani odpovědi na základní otázky dobra a zla, je o to zranitelnější obětí manipulace a zneužívání. Divadlo umí okouzlit. Ví to i jedenáctiletá Františka, která se po škole víc než domů těší do dramatického kroužku. Proč však vedoucí Mirek své divadelní partě zakazuje kamarádit se s jinými dětmi? Proč tvrdí, že správná herečka musí režisérovi vždy zcela důvěřovat, a nutí své svěřenkyně se svlékat? Zdá se, že ospalé městečko, kde Františka žije, má už řadu let závažné tajemství - tajemství, o kterém všichni tak nějak vědí, ale promluvit nechce nikdo. Nakladatelská anotace.